Jdi na obsah Jdi na menu

Projekty 9.třídy - červen 2015

21. 6. 2015

Projekty 9. třídy

 

Dlouhodobou tradicí v naší škole jsou projekty, které zpracovávají žáci 9. třídy.

I když jsme se modlili, projekty nás neminuly. Bylo 26. května, když nám paní učitelka Hana Buchtová sdělila zadání závěrečných projektů na téma okresy Jihomoravského kraje. Po losování, když jsme každý dostali svůj okres, nastaly dva dny usilovné práce a dřiny. Mezi to se počítalo hledání informací na internetu, v knížkách a jiných zdrojích. Psaní, čtení, učení se dlouhých textů a grafické zpracování celých projektů. Tisknutí a lepení informací a dělání počítačových prezentací. Poslední den, pátek 29. května, proběhla prezentace našich projektů, kdy se měl celý druhý stupeň i s učiteli šanci od nás dozvědět několik zajímavostí o okresu Vyškov, Blansko, Hodonín a Brno-venkov.                          

Zajímavý, vyčerpávající a nabitý přednes měla skupinka okresu Blansko, ve které byl Jakub Nešpůrek, Petr Mikoláš, Valter Formánek a holky Lída Ševčíková a Eliška Bejčková, kteří nasadili laťku velmi vysoko, dokonce i zpívali. Jako další nám přednášel okres Hodonín, ve kterém účinkovala chlapecká skupinka ve složení: Michal Hořava, Honza Stejskal, David Ryšánek a Honza Ševčík, kteří se s tím dobře poprali. Okres Vyškov, který nastoupil v pořadí jako třetí, tam nám přednášeli Simona Formánková, Kateřina Škvařilová, Marcela Kratochvílová, Daniel Fürst a Jan Kala. Předvedli tradiční tanec Moravská beseda a byla to vůbec první skupinka, která nám zatancovala. Poslední skupinkou byla skupinka Brno-venkov, která byla vůbec nejmenší, i přesto se s tím výborně poprala a to ve složení Elišky Pupíkové, Natálie Markové a Dana Tesaře.

Diváci mohli nahlédnout do historie a tradic jednotlivých okresů a ochutnat jejich tradiční pokrmy. Prezentování projektů u všech čtyř skupin proběhlo až na pár malých chybiček téměř dokonale. Všichni členové skupinek měli na práci psanou nebo grafickou formu prezentace a ve formě mluveného projevu velký podíl snažení a práce, proto myslíme, že se nám práce vydařila a dali jsme vzor i ostatním budoucím žákům devátých ročníků.

                                                                                       Zapsaly holky deváťačky J