Jdi na obsah Jdi na menu

Rubikon 2014/15

29. 10. 2014

 RUBIKON 2014/15

Jubilejní 10.ročník akce Rubikon se letos konal na naší škole. Není potřeba připomínat,že tato akce se koná každým rokem na některé ze škol sdružení Cirsia, a je organizována pro družstva žáků šestých tříd.

Takže na konci září se u nás sešlo celkem 6 družstev ze základních škol se svými učiteli jako doprovod. Byla středa odpoledne a po ubytování se všichni sešli k úkolu,který se týkal představení svého soutěžícího družstva. Zároveň bylo všem účastníkům sděleno,co je během těch 3 dní zde čeká a nemine. Celkovým úkolem pro každé družstvo bylo získávat za splněné úkoly jednotlivé indicie,které jim měly napovědět,o jaké škole a obci mají zpracovávat informace,důležité pro závěrečný výstup před ostatními a hlavně před řediteli jednotlivých škol. Takže ve finále jsme mohli vidět,že třeba Lipovec zpracovával Křtiny, Sloup zpracovával Podomí atd. Cílem bylo,aby i žáci jiných škol poznali okolní školy ve sdružení Cirsium také z jiné stránky než ze slova na papíře.

Ve středu družstva vyráběla v rámci keramické zručnosti pamětní medaile pro sebe a své učitele a v pozdních večerních hodinách museli účastníci projevit trochu odvahy při stezce odvahy skrz naší školu za zvuku děsivých zvuků a strašidel.(Mimochodem stezka odvahy byla nakonec samotnými žáky hodnocena jako jedna z nejlepších akcí na Rubikonu)

Ve čtvrtek již následoval hlavní program a činnost v rámci tzv, vědomostně-branného dne. Nejprve ve škole plnila družstva různé úkoly na paměť,zručnost a dovednost a pak je čekal branný závod,kdy plnila jednotlivé úkoly na stanovištích(hod na cíl,střelba ze vzduchovky a další). Po obědě již měla všechna družstva získané indicie k tomu,aby mohla zpracovávat určené téma a připravovat se na páteční výstup. Kromě toho ještě také každé družstvo peklo pro sebe perník. Po večeři jsme pro všechny připravili jako formou odměny a odlehčení pro unavené zájezd na bowling do Blanska,kde bylo také připraveno soutěžení o nejlepšího chlapce,dívku,školu.(Bowling jasně vyhrál na celé čáře u všech žáků). Zde naše škola děkuje firmě Sportivo print-Karel Bartoň,který přispěl sponzorsky na tuto akci.

V pátek po snídani se již všichni připravovali na závěrečné představení před jednotlivými družstvy a hosty. Bylo až s podivem,jak někteří žáci šesté třídy dokáži výborně přednést svůj projev a zhodnotit celou akci. Naše poděkování patří také do školní kuchyně,paní kuchařky se výborně staraly o žaludky všech zúčastněných,od snídaně až po večeře.

Z celkového pohledu hodnotíme tuto akci za velmi zdařilou.

                                              Vedení Rubikonu