Jdi na obsah Jdi na menu

Stonožka 2014

23. 12. 2014

stazeny-soubor.jpg

 

 

 

 

 

Jako každý rok,píší naši žáci 9.třídy online na pc testy SCIO z českého jazyka,matematiky a obecných studijních předpokladů. Testů se účastní školy z celé republiky a žák se tak po testech dozví,jak obstál nejen mezi svými spolužáky,ale také ve srovnání s jinými školami,s jinými žáky. Jedná se o jakési přijímací zkoušky nanečisto,každý žák může zjistit,kde je jeho míra znalostí. Časový limit pro každý předmět je 60 minut čistého času, z toho v čj je 40 otázek,v ma je 30 otázek a v osp je 60 otázek(tady je to asi s časem nejsložitější,na 1 otázku připadá s jejím přečtením a vypracováním jen 1 minuta).

 

Letos jsme měli velký úspěch především v českém jazyce,kdy hned 4 žáci dosáhli celkového průměru(percentilu) skoro 100%. Lída Ševčíková 98%, Marcela Kratochvílová 96% a Simona Formánková s Eliškou Pupíkovou 90% - to je opravdu úctyhodný výkon. 

 

Matematika byla poněkud slabší,ale i zde se dva žáci opět přiblížili k magické 100%. Jakub Nešpůrek 97% a opět Lída s 92%.

 

V studijních předpokladech byli překvapivě nejlepší chlapci než dívky,na pomyslném stupni vítězů byli jen 3 chlapci - Jakub Nešpůrek 93%,David Ryšánek a Daniel Tesař s 86%.

 

Mezi celkově nejúspěšnější žáky letos jednoznačně patří Lída Ševčíková a Jakub Nešpůrek,kteří by určitě obstáli i ve velké konkurenci.