Jdi na obsah Jdi na menu

9.třída v Českém Krumlově

16. 6. 2016

NÁŠ VÝLET DO JIŽNÍCH ČECH

 

Náš pan učitel Halla nám připravil poslední a nejlepší výlet na základní škole do Českého Krumlova a jeho okolí. První den jsme vstávali brzy, ale nevadilo nám to, protože jsme byli natěšeni a zvědaví co nás bude čekat. Cesta vlaky byla pro některé až moc dlouhá a po chvilce nás přestala bavit, avšak cestu vlakem vystřídala chůze s krosnami na zádech v přírodě. Náš první cíl byla zřícenina Dívčí Kámen, dostali jsme složku místo průvodce a vše jsme si prošli v klidu sami s dějinami v ruce. Druhý cíl byl kemp Zlatá Koruna u Vltavy. Po asi 10 km jsme dorazili do cíle. Byl to snad nejlepší kemp ze všech výletů. Měli hezké chatky, dobré jídlo a bylo tam živo.

 

Druhý den jsme vyrazili do Českého Krumlova. Navštívili jsme zámek a zahradu s otáčivým hledištěm, grafitový důl, a když jsme měli rozchod, někteří si zašli do zrcadlového bludiště. V grafitovém dolu nás před vstupem do podzemí oblékli do černých a fialových obleků, dali nám gumáky a helmu se žárovkou. Nejprve jsme si sedli do malých žlutých vláčků a vydali se kilometr do podzemí. Cestou vláčkem byla tma a hrozný hluk, ale všem se to líbilo. Když jsme vystoupili, paní průvodkyně nám vysvětlovala, jak se grafit těží nebo na co měli u sebe trpaslíka. Na jedné zastávce jsme si mohli sáhnout na grafit a naše kluky nenapadlo nic jiného než všechny umazat a pak nás čekala jen cesta vlakem do kempu. Předchozí den jsme po večeři navštívili místní klášter a teď jsme se prošli podél Vltavy a zpívali si u táboráku.              

 

Třetí den jsme si cestou na první vlak udělali přestávku v klášteru, ve kterém jsme byli i první den. Po prvním vlaku následovaly další dva vlaky a nakonec autobus. Ze všech tří dnů jsme byli unavení z toho posledního, i když jsme jen seděli ve vlacích.  Tenhle výlet se nám všem líbil nejvíc asi proto, že to byl náš poslední výlet a chovali jsme se jak jedna velká parta.

Simona Preisová - 9.třída