Jdi na obsah Jdi na menu

Čenkovice 2016

25. 1. 2016

Lyžařský kurz resort Buková hora 2016

 

V letošním roce jsme se po dlouhých 15 letech vrátili na místo, kam naše škola jezdila v dávné době na lyžařské výcviky. Tímto místem jsou Čenkovice, které jsou dnes úplně jiným střediskem než před těmi 15 lety, a jsou spojeny s dalším střediskem - Červenou Vodou v jeden resort pod názvem "Buková hora".

 

Vyjelo se v neděli 17.ledna a za 2 hodiny jsme vystupovali na centrálním parkovišti v Čenkovicích. Ubytováni jsme byli na chatě Větrník,kousek nad rekreačním zařízení Atlas. Veškerá bandáž nám byla vyvezena skútry až k chatě,kde na většinu z nás čekalo nemilé uvítání - jak si z nás dělali srandu vlekaři - místo,kde se natáčely historické filmy,někde nefungovalo topení,někde nebylo příliš vábno z odpadů,jinde chybělo uklizeno. Nutno říci,že do následujícího dnes bylo vše vyřešeno a mohlo se myslet na lyžování.

 

První rozporuplné dojmy z ubytování ale hned vystřídal nádherný požitek z upravených sjezdovek a také z veškerého jídla v hotelu Atlas.Na snídani nás každé ráno čekal malý bufetový stůl a obědy s večeří ve velmi dobré kvalitě a porcích. Tady nemůžeme vytknout nejmenší chybu. Večer po lyžování byla ještě možnost využít výřivku,což děvčata využila.

 

Všechno je ale hlavně o lyžování a proto se jezdilo, jak se říká "od nevidím do nevidím", a někteří využili také večerní lyžování,které jsem organizovali hned 2x. Kdo večer nešel lyžovat,šel se aspoň na své spolužáky podívat a případně ještě dosytit žaludek. V odpočinkový den jsme po dopoledním lyžování připravili odpoledne vycházku a soutěž v tvořivosti ze sněhu. Všechny výtvory byly překrásné,těžké bylo vybrat vítěze. Nakonec vyhrálo družstvo s vyhotovenou podobeninou Bukové hory.

 

Na řadu přišly také závody ve slalomu,které se jely ve čtvrtek odpoledne v nejhorším počasí,které jsme za ten týden měli,mlha a viditelnost na tři branky...... Poslední den pak ale přišla odměna v podobě azurového nebe, sluníčka a otevření všech sjezdovek ve středisku. Pak už přišlo večer jen vyhodnocení závodů a závěr kurzu.

kratičká videa z lyžáku: 

https://vimeo.com/153032812

https://vimeo.com/153032804

https://vimeo.com/153032783

https://vimeo.com/153032745

https://vimeo.com/153032380