Jdi na obsah Jdi na menu

Den Země 2016

14. 5. 2016

Den Země v Kulířově

den-zeme2016-009.jpg

Žáci 7. ročníku ZŠ Lipovec v pátek 22. dubna uklízeli odpadky v Kulířově. Mezi domy – přímo ve vesnici – se vše jevilo uklizené a čisté, občané dbají na své okolí. A to je dobře. Za pozitivní pokládáme, že černá skládka, kterou jsme uklidili minulý rok – na dolním konci vesnice na začátku lesa – zůstala čistá.

 

Za alarmující pokládáme rokli pod místem, kde se pálily ohně. Tady jsme měli vskutku mnoho práce a sesbírali jsme čtyři plné pytle skla, konzerv, starého nádobí, pet lahví aj.

den-zeme2016-019.jpg

 

Dále jsme uklidili po neznámém čuněti, které neváhá naložit své nechutné odpadky na kárku a vyveze je přímo doprostřed zeleně – na louky. Proč člověk vynaloží takové úsilí, aby „zasvinil“ přírodu?

 

Smutné je, že po loňském úklidu okolí cesty směrem ke Kopaninám na stejném místě někdo opět založil černou skládku. Ale nevzdali jsme se a opět jsme zmobilizovali všechny síly a skládku jsme zlikvidovali – 4 těžké plné igelitové pytle.

 

A na závěr snad už jen poděkování všem, kteří udržují pořádek, třídí odpad a chovají se ohleduplně ke svému prostředí, a to blízkému i vzdálenějšímu….

Eva Veselá