Jdi na obsah Jdi na menu

Návštěva Policie ČR u nás ve škole

8. 2. 2017

V rámci prevence sociálně patologických jevů se pro žáky naší školy uskutečnila beseda s PČR. Těší nás, že informace o besedě byly umístěny také na webové stránky Policie ČR. Fotky z proběhlé akce na následujícím odkaze:

http://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22241492&docType=ART

 

Beseda s Policií ČR

Ve středu 1. února se v naší škole pro žáky 8. a 9. ročníku a pro žáky 5. ročníku uskutečnila beseda s Policií ČR. Když jsme se o tomto programu dozvěděli, tak jsme si říkali: „Proč bychom na té přednášce měli být? Jsme snad nějací zvrhlí kriminálníci???“

Až přišlo na věc, všichni jsme změnili názor. Beseda byla zajímavá, poučná a nejvíce se nám líbily praktické ukázky – scénky, jejichž aktéry jsme byli my – žáci.

Někteří z nás zírali, co vše se může stát. Policista nám vyprávěl, s čím se můžeme setkat – šikana, krádeže, loupežná přepadení atd. A skutečně jsme nevěřili svým uším, na co vše může člověk z hlouposti doplatit. Jsme poučeni a připraveni na nejrůznější situace, které nás v budoucnu mohou potkat, a to hlavně při našem studiu ve větších městech.

Také nás nadchla myšlenka, že nás policista pozval na bezplatnou exkurzi přímo na stanici do Brna. Budeme rádi, když pojedeme.

Ivana Kalová a A. P. Bartes, 8. tř.