Jdi na obsah Jdi na menu

Prvňáčci přespali ve škole

8. 11. 2016

V říjnu, 20. až 21. se konalo přespání prvňáčků. Toto přespání se dá i nazvat, jako stezka odvahy pro prvňáky, protože se zprvu báli. Ale pomocí zábavných her, co deváťáci pomohli nachystat, se uvolnili a přespání si užili. V 15:00, když prvňáčci už byli nachystaní ve škole, mohlo začít zábavné odpoledne. Všech 12 prvňáčků se rozdělilo do dvojic, které postupně prohledávaly školu, aby našli modro-červené fáborky, které označovaly stanoviště s úkolem. U každého fáborku, stál nejméně jeden deváťák, který prvňáčkům zadal a vysvětlil úkol. Stanovišť bylo celkem 6, na každém zábavnější úkol, než na předchozím.

dsc_0819.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvňáčci byli velmi šikovní a stateční a díky tomu si vysloužili poklad v podobě bonbónů. Po těchto úkolech deváťáci nachystali další zábavu. Jednalo se o tanec, který prvňáky velmi bavil. Tato činnost zaujímala místo v tělocvičně, kde se později odehrávala opičí dráha. Samozřejmě, prvňáčci po takovém perném dni měli hlad, a nejenom oni. I deváťáci. Díky hodným rodičům o jídlo nebyla nouze. Rodiče se postarali o to, aby bylo napečeno a navařeno, takže hladem nikdo netrpěl. Na stole byli bábovky, koláče, pomazánka, buchty, muffiny, pitíčka, šneci z listového těsta a mnoho dalšího. V této době už všichni byli unavení, a netoužili po ničem jiném, než po spánku. Před uložením do spacáku se deváťáci postarali o to, aby všichni měli vyčištěné zoubky, potom se přečetla pohádka na dobrou noc a děti mohly jít spát.

dsc_1067.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ráno měli prvňáci nachystanou snídani a čaj. Za ukázání, jakou mají prvňáci odvahu, si všichni vysloužili motýlky s lízátky a medaile, které jim budou sloužit jako upomínka. Děkujeme všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na přespání, ať už jídlem nebo pomoci při chystání her nebo při čemkoliv jiném.

 

Za 9. třídu M. Buchtová a D. Jelínková

 

Velké poděkování patří těmto maminkám za zajištění občerstvení – paní Doleželové, Kajtárové, Kolářové, Musilové, Uzlové, Veselé, Vymazalové, Vytáskové, Zorníkové. Dále děkujeme za poskytnutí sponzorského daru (zajištění pitného režimu) firmou Coca -  Cola prostřednictvím tatínka prvňačky Natálky Zorníkové.