Jdi na obsah Jdi na menu

DÁREK PRO ZVÍŘÁTKA

23. 12. 2018

Být obdarovaný je krásný pocit, ten už dobře známe. Radost z dárků už jsme poznali mnohokrát, a všechny byly vždycky pro nás. A dnes 18. prosince jsme připravili dárky my. My prvňáčci. Pro koho? V projektovém vyučování jsme si povídali, jak můžeme pomoct zvířátkům v zimě. A nezůstalo jenom u slov.

Rozsvícený stromeček ve třídě nám udělal radost, my tu radost pošleme dál. Společně jsme vyrobili 6 krmítek pro ptáčky z misek od jogurtu. Nasypali jsme do nich semínka od slunečnic a zavěsili jsme si je pod okna, abychom mohli pozorovat, kdo k nim přilétá. Na okně máme zavěšenou mini encyklopedii ptáků, kteří navštěvují naše krmítka. Možná brzy poznáme i nové ptáky, které jsme dosud neznali.

Pod naším stromečkem ve třídě jsme si povídali příběh o narození Ježíška, postavili jsme si pod ním malý betlém. Všichni pozorně poslouchali. Jsou to přece naše tradice. Budeme ten příběh slyšet ještě mnohokrát – od maminky, babičky, z televize, s tatínkem, s dědečkem si postavíme náš vlastní  betlém pod náš stromeček. A jednou ten příběh povyprávíme svým dětem. To je smysl národních tradic. A možná si na Štědrý den u domácího stromečku vyzkoušíme i zvyky, o kterých jsme si povídali.

My máme krásný stromeček, dnes uděláme stromeček i zvířátkům v lese. To je náš dárek zvířátkům. Možná první dárek, který dáváme. Maminky pomohly, přibalily nám jablíčka, mrkev, chleba, rohlíky, oříšky… Všechno jsme připravili pod stromeček v lese. Nevíme, jestli jsme to všechno správně přichystali, ale chystali jsme to s láskou. Po cestě jsme si všímali stop zvířat, některé tajemné jsme i „vyráběli“. Vymrzli jsme, zčervenaly nám tváře a bylo nám spolu hezky. Měli jsme radost z toho, že jsme někoho obdarovali. A to je radost pro život velmi důležitá.

                                                                                                                     S prvňáčky Mgr. Zdeňka Bejčková             

Foto z akce zde