Jdi na obsah Jdi na menu

Divadelní představení

21. 3. 2019

Dne 14. 3. 2019  žáci druhého stupně naší základní školy měli možnost shlédnout netradiční divadelní představení v kinosále v Blansku. Představení The Last Wish neboli Poslední přání bylo odehráno třemi herci v anglickém jazyce, pouze časové posuny děje zněly v jazyce českém. Kdo ze tří dětí starého pana Kinga splní jeho poslední přání? Ne ten, kdo má prostředky, ale ten, kdo nemyslí jen na sebe a je ochoten obětovat čas a chce otce učinit šťastným. Otcovo přání splní tedy nesobecký syn profesí spisovatel, který si nakonec  také splní svůj dětský sen. Posléze však zjistí, že ke štěstí potřebuje pouze druhého člověka, se kterým by mu bylo dobře a tak se vydá vstříc za svým štěstím, kterým je krásná Helena.

                        bez-nazvu.jpg

Představení bylo vtipné, anglický jazyk srozumitelný, ovšem nutno podotknout, že pro většinu žáků šesté třídy i náročný. Práce této divadelní skupiny ze Zlína pro své diváky je kvalitní, neboť zasílá před představením materiál pro žáky, aby se mohli na představení připravit a dokonce poskytuje i materiál pro žáky po představení jako jistou formu zpětné vazby. Slovní zásoba je tudíž žákům bližší a pochopení hraného snazší.

Rekvizity byly velmi jednoduché, ale efektivní. Většině z nás se představení líbilo a již se těšíme zase na nějaké další.

Mgr. Ivana Hallová