Jdi na obsah Jdi na menu

Dopoledne se zdravovědou

13. 6. 2019

        Ve čtvrtek 6. června jsme přivítali ve škole naši bývalou žákyni Elišku Bejčkovou. Připravila si totiž pro menší školáky program zaměřený na zdravovědu.

        Na modelu lidského těla nám Eliška ukázala důležité vnitřní orgány, jejich uložení a vysvětlila jejich funkci. Dále se zaměřila na problematiku našeho stravování. Bavili jsme se o tom, které potraviny jsou pro naše tělo přínosné a které mu naopak škodí. Řekli jsme si, co všechno může nezdravá strava našemu tělu způsobit. Děti potom samostatně pomocí fotografií rozdělovaly potraviny na zdravé a nezdravé a své rozhodnutí odůvodňovaly.

        Po této aktivitě jsme přešli na další stanoviště. Zde děti z předložených věcí vybíraly ty, které patří do lékárničky a určovaly, k čemu slouží.

        Následovala praktická část. Eliška na dětech ukazovala, jak se ošetřují různá zranění a jaké pomůcky k tomu potřebujeme. Děti si potom ve dvojicích tyto aktivity vyzkoušely samy. Stejně jako záchranu zraněného například při autohavárii. Nezapomněli jsme ani na nácvik stabilizované polohy a přivolání pomoci.

        Pokračovali jsme zábavnou hrou ve skupinách, která byla spojená s minitestíkem ze zdravovědy.

        Na závěr jsme si vyzkoušeli transport pacienta dvěma zachránci pomocí stoličky vytvořené z rukou zachránců.

        Děkujeme Elišce za vydařené dopoledne a přejeme jí hodně štěstí nejen v profesním životě.

                                                                 Děti a učitelky 1. a 3. třídy

 

Foto z akce zde