Jdi na obsah Jdi na menu

Hasík

27. 1. 2019

V naší škole je realizován program Hasík Cz, který se zabývá požární ochranou a ochranou obyvatelstva a je určen pro 2. a 6. třídu.

V pátek 25. ledna k nám přijela paní Martina a pan Zdeněk a nejprve se nás ptali na nejrůznější otázky, aby zjistili, co všechno už víme. Hodně jsme toho znali, tak nás pochválili.

Vyprávěli, jak vzniká požár, jak použít detektor kouře a o záchranných akcích.  Dozvěděli jsme se i hodně nového, například jak hasit elektřinu. Nejvíce poučné a důležité nám připadalo, jak se chovat při volání na tísňové linky. Všichni si pamatujeme tři nejdůležitější věci – Kde? Kdo? Co?

S usměvavými hasiči nás přijel pozdravit i dráček Hasík. Hasíka používají hasiči při zásazích pro lepší komunikaci s malými dětmi.

Zdeněk s Martinou si s sebou dovezli hasicí přístroje a požární hlásič. Vše nám ukázali a prakticky vysvětlili. Dokonce jsme si mohli vyzkoušet hasičskou helmu.

Na konci programu jsme dostali letáčky a sladkou odměnu. Všichni jsme si to moc užili a už se těšíme na další setkání, které proběhne na jaře.

žáci 6. třídy

 

V pátek 25.1. naši třídu navštívili hasiči s programem Hasík.

Bylo to úžasný. Řekli jsme si, že hasiči nejen hasí, ale že i pomáhají lidem. Když se kůň zasekne v díře, tak také zavoláme hasiče. Číslo na hasiče je 150.

                                                                       Jan Vidrmert         2.třída

 

Dnes jsme měli Hasíka a učili jsme se různé věci. Například, kdy máme volat linku 150. Třeba když hoří dům sousedovi – řekneme své jméno, číslo domu a hasiči už k požáru vyjíždí. A také nám poděkují za zavolání. Program se mi líbil.

                                                                       Matyáš Piňos         2. třída

Foto z akce zde