Jdi na obsah Jdi na menu

LVK 2. stupně – Karlov

7. 3. 2019

V neděli 24. února hned po obědě jsme se sešli před školou. Vyřídili jsme všechny potřebné „papíry“, velmi úsporně naložili lyže a ostatní zavazadla a vyrazili jsme směr Karlov.

V chatě Pod Kloboukem nás očekával správce, který nám ochotně odvozil lyže a zavazadla. Panu správci pomáhali „seržanti“ regrutovaní z našich řad. My ostatní jsme se vydali na chatu pěšky – do strmého kopce, jelikož jsme byli ubytovaní téměř na sjezdovce.

Už první večer jsme šli obhlédnout sjezdovky a ohromily nás tři čtyřsedačkové lanovky a 12 km sjezdovek.

Druhý den ráno začal budíčkem a po vydatné snídani jsme se po skupinách odebrali na svah. Lyžovali jsme až do oběda, který byl průměrný, ale my se stále měli čím dojídat. V poledním klidu jsme sbírali síly na odpolední lyžování. Večer jsme se snažili krotit, protože nikdo z nás nechtěl zažít individuální program s paní Trávníčkovou.

Všechny dny byly super a lyžování si oblíbili i úplní začátečníci, kteří byli nesmírně šikovní. Zvláště jsme si užili večerní lyžovaní – v úterý a ve středu.

Ve středu se lyžovalo jen dopoledne a odpoledne jsme šli na vycházku. Někteří z nás si vyjeli lanovkou nahoru a dolů jsme sjížděli po různých částech těla – samozřejmě bezpečně a mimo sjezdovku.

Ve čtvrtek se konaly závody. Každý z nás měl dva pokusy. Škoda bylo, že nám do trati vjížděli neukáznění lyžaři a snowboardisti. Večer se vyhlašovalo – závody, bodování pokojů a byly rozdávány nejrůznější diplomy. Z Lipovce největší pořádek na pokojích udržoval Tomáš Dvořák a Adam Pernica. Závody „nečekaně“ vyhráli David Trávníček a Anička Veselá, ale ocenění si odnesli i ostatní – v kategorii starší dívky A - Bětka Průchová, Silva Raušová, Žaneta Plisková , v kategorii mladší dívky A – Anna Veselá, Venďa Benešová, Eliška Veselá, v kategorii starší dívky B-  Lucka Hořavová, Kája Říčařová, Valča Kolmačková , v kategorii mladší kluci B - Kuba Velen (2. místo) a v kategorii straší kluci A  - David Trávníček, Dan Veselý, Tomáš Dvořák a starší kluci B - Jakub Kološ, Kryštof Jirava, Petr Velen, ostatní místa obdrželi žáci a žákyně (mladší dívky B a mladší kluci A) ze ZŠ Ostrov.

Všechny dny nám počasí přálo a krásně se lyžovalo, až v pátek se rozpršelo, a proto jsme zůstali na chatě – zhlédli jsme dva filmy, naobědvali jsme se a jeli domů. Máme na co vzpomínatJ

účastníci LVK z 9. tř.

Foto z akce zde