Jdi na obsah Jdi na menu

PŘEDNÁŠKA O KYBERŠIKANĚ

21. 9. 2018

Ve středu 19.9.2018 se na naší škole pro žáky 3. – 9. ročníku uskutečnila  v rámci Minimálního preventivního programu školy přednáška PČR  na téma Kyberšikana.

Navštívili nás pracovníci Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje kpt. Mgr. Zdeňka Procházková a nprap. František Procházka, kteří žákům ve skupinách přiměřeně jejich věku vysvětlovali základy bezpečného chování na internetu a na ostatních sociálních sítích.

Ti nejmenší se věnovali programu „ NETIKETA“, který obsahoval základní  informace o práci s internetem, různá hrozící nebezpečí a rady, co dělat, abychom se před nimi ochránili. Program pro starší  „ KYBERŠIKANA A RIZIKA KOMUNIKACE NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH“ podrobně žáky seznámil s kyberútoky, s kyberšikanou a jejími formami. Ukázal žákům, jaká nebezpečí jim hrozí, jak se jich vyvarovat, co dělat a hlavně co nedělat při používání této formy komunikace. Žáci se také dozvěděli informace o tom, co je trestné, co je již protiprávní jednání, jaké jsou možné tresty. Během přednášky žáci vznášeli dotazy, reagovali na otázky, diskutovali. Přednáška pro starší žáky byla také doplněna krátkým videem , které souviselo s tematikou .

 

                                                                                           Mgr. Hana Buchtová,   

                                                                                        školní  metodik prevence

Foto z akce zde