Jdi na obsah Jdi na menu

Přespolní běh Podomí 2018

8. 10. 2018

Ve středu 3.října se naši žáci zúčastnili přespolního běhu, který pořádala ZŠ Podomí pro školy ve sdružení Cirsium. Na okraj obce nedaleko rybníku Raják dorazili žáci všech škol Cirsia a konkurence tak byla velice silná. I počasí se zdálo být závodům nakloněno a povrch tratě nahrával ke kvalitním časům a čisté výstroji. Uskutečnily se celkem 4 závody.

Nejdříve vyběhli na trať dlouhou 500 metrů ti nejmenší, žáci 2. a 3.třídy. V této kategorii nás reprezentovali Eliška Veselá, Šimon Kolář a Michal Matuška.

Krátce nato stejný okruh absolvovali i žáci 4. a 5.třídy, kteří jej kroužili celkem dvakrát, takže je čekal rovný kilometr. Zde nás reprezentovali  Anna Veselá, Jana Schusterová a Nikola Maršálek.

Největší porce čekala dívky a chlapce ze 6. a 7.tříd. Dva kilometry dlouhý okruh po lesních a polních cestách absolvovali nejdříve dívky a po nich chlapci. Zde již velmi záleželo na správném rozložení sil a důležité, jak se později ukázalo, bylo i sledování fáborků, které značily trať.

V těchto dvou závodech jsme měli celkem šest závodníků. V kategorii dívek Kateřinu Švédovou, Kateřinu Pernicovou a Báru Kaňovou a v kategorii chlapců Josefa Vymazala, Filipa Křtěna a Adama Jarůška.

I přes velké úsilí se nikomu z našich závodníků nepodařilo získat umístění na „bedně“, a tak do příštího roku máme co zlepšovat. Všichni běžci však do toho dali opravdu vše a celkové 6.místo mezi zúčastněnými školami je zřejmým příslibem do budoucna, že bude lépe.

Děkujeme všem za vzornou reprezentaci školy!

 

                                                                                                                                       Mgr. Ondřej Buš