Jdi na obsah Jdi na menu

Sběr papíru

7. 11. 2018

Ve  škole opět  sbírali  starý  papír

Letos opět  proběhla  na škole v Lipovci  soutěž tříd ve sběru starého papíru – již poosmé. Dva týdny  v říjnu  žáci nosili do školy starý papír, kartony, noviny, časopisy apod. Vše svázané nebo v  krabicích, popsané a zvážené. Občas to bylo  hodně náročné, neboť  žáci přiváželi papír s pomocí rodičů, prarodičů i jiných rodinných příslušníků  často a ve velkém množství.

 A jak to dopadlo? Výborně – žáci odevzdali  celkem krásných 26 434,485 kg.  Na prvním stupni zvítězila 3.třída, na druhém stupni byli nejlepší osmáci. Ale je určitě třeba poděkovat všem dětem, které se zapojily – bylo to 153 dětí ( ze 166 ). Všechny třídy za svůj odevzdaný papír  obdrží peníze, které použije každá třída pro svoje  vlastní aktivity – např. výlet, exkurze, bowling ,divadlo apod.

Děkuji touto cestou všem  žákům a jejich rodičům, prarodičům a rodinným příslušníkům za  pomoc    a za spolupráci při této náročné akci. Také musím poděkovat žákům 9. třídy, kteří  nám s papírem  moc pomáhali a všech 26 tun papíru jim prošlo rukama při odnášení  a nakládání sběru na 4 velká nákladní auta i s přívěsy. A poděkování  patří i učitelům školy, kteří také pomáhali přebírat sběr od dětí a také se většina z nich do sběrové akce zapojila a přispěla svým třídám.

Akce měla určitě velký smysl. Děti zjistily, že se má a musí šetřit příroda, že vydělat penízky není vždy lehké a jednoduché, a také se projevila často síla, jednota  a obětavost kolektivu.

                                                                                                         Mgr. Hana  Buchtová, zástupce ředitele

 

Foto z akce zde