Jdi na obsah Jdi na menu

Čtenářské besedy

29. 9. 2019

        V úterý 24. září jsme přivítali v naší škole autorku dětských knížek Kláru Smolíkovou a spisovatele Jiřího W. Procházku, který se v současné době věnuje také tvorbě pro  teenagery. Žáky 6. třídy zaujalo jeho psaní sci-fi, fantastického žánru, hororů, detektivek a komiksů. Šesťáci byli nejen vzornými posluchači, ale i živě diskutovali.

        S dětmi 3. a 4. ročníku pracovala spisovatelka Klára Smolíková. Dětem přivezla ukázat knížky, které napsala. Svou pozornost soustředila na knihu Čertice Dorka aneb Nechytej mě za slovo. Dětem připravila spoustu úkolů, které vycházely z textu této knihy. Dobrovolníci si také vyzkoušeli dramatizace různých situací, které v knize zažívá hlavní hrdinka. Nechyběla ani práce ve skupinách, která byla zaměřena na doplňování textu rčení a přísloví.

        Bylo toho opravdu hodně, co děti zažily. Na památku si z této akce odnesly malý knižní dárek. A protože  některé z nich besedy hodně bavily, věřím, že se vypraví do knihovny nebo knihkupectví, aby si zde některou z představených knih půjčily nebo přímo koupily.

                               Za všechny účastníky zapsala třídní učitelka 4. třídy

 

Foto z akce zde