Jdi na obsah Jdi na menu

Pomáháme zvířátkům v zimě

21. 12. 2019

        O životě zvířátek v zimě si s dětmi v pondělí 16. 12. povídala odbornice z praxe Ing. Monika Bejčková. Kolektiv dětí druhé a čtvrté třídy v naší škole navštívila již potřetí. I tentokrát společně se psem Brixem.

        Projektový den začal ve škole ukázkou paroží, srstí a vycpanin lesních zvířat, dále sádrovými odlitky jejich stop a fotografiemi z přírody. Děti živě diskutovaly, odpovídaly na otázky a dozvěděly se spoustu zajímavostí o životě zvířat.

        Následovala dílna, ve které žáci vyrobili vánoční ozdoby ve tvaru hvězdiček a zvonečků. Potřebovali karton, provázek, sádlo a semena rostlin.

        Po přestávce jsme se společně vypravili do blízkého lesa ozdobit stromečky pro zvířátka. Děti zavěšovaly na větvičky vyrobené ozdoby a ke stromečkům položily vše, co zvířátkům přinesly.

        Nezapomněli jsme ani na ptáčky. U školy na stromy jsme rozvěsili lojové koule a dosypali semínka do krmítek, které v loňském roce vyrobili druháčci.

        Už nyní se těšíme na další návštěvu Moniky s jejím psem Brixem v naší škole, protože tato společná setkávání jsou pro nás všechny vždy velkým přínosem.

                                                                Žáci a učitelky 2. a 4. třídy

 

Foto z akce zde