Jdi na obsah Jdi na menu

Sportovně branný den očima deváťáků

20. 9. 2019

V pátek 13. září navzdory nešťastnému datu probíhal ve škole sportovně branný den, který pro ostatní připravila 9. třída. Celkem bylo 5 stanovišť.

Natka a Lucka byly na startu. Jejich úkolem bylo posílat děti od 5. do 8. třídy v daný čas na správné stanoviště. Lucka se po škole hodně naběhala, v nohách snad měla 10 km. Konečně deváťáci dorostli do role pomocníků, kteří vypomáhají na stanovištích. Na to se hodně těšili.

Na prvním stanovišti se střílelo ze vzduchovky. S panem učitelem Ondřejem Bušem nabíjel pistole Dominik Kala a Dominika Kaderka. Každý žák střílel dvakrát. Střílelo se na malý terč.

Druhé stanoviště byla kimovka. Hra na zapamatování si co nejvíce věcí. Paní učitelka Eliška Korbičková všechny věci donesla z domu a k ruce měla Kubu a Matyho. Odměnila je čokoládou!

Na třetím stanovišti se poznávaly s paní učitelkou Martinou Pekárkovou rostliny a přírodniny. Pomáhala Lucka s Gabkou.

Čtvrté stanoviště byla Sahara s Ivanou Hallovou, Natkou Jakubcovou a Valčou. Děti běhaly pro vodu a a naplňovaly nádoby, aby nám země nevyschla úplně.

Na posledním stanovišti se klikovalo, dřepovalo a bonusové body byly za chůdy. Na výpomoc byl k ruce Nik Zukal a Kryštof Jirava. Jejich vedoucí byla paní učitelka Eva Veselá.

Někteří deváťáci ale pomáhali paní učitelce Janě Kolmačkové a Zdeňce Bejčkové na I. stupni. Bylo také 5 stanovišť  -  zdravověda, poznávání věcí, dopravní značky, fyzická zdatnost a přírodniny. Velmi obětaví byli David, Bětka, Monča, Huslen a Pepa!

Celkově bylo 30 družstev a všechny skupinky úkoly zvládly, i když některé děti potřebovaly pomoc nebo naopak některé usměrnit. Počasí nám přálo, tento den považujeme za velmi zdařilý. Těšíme se na další spolupráci s dětmi i našimi učiteli.

                                                                                                           Zapsali všichni deváťáci s Katkou Veselou

Foto z akce zde