Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční besídka

21. 12. 2019

V pátek třináctého jste mohli zavítat v odpoledních hodinách do naší základní školy v Lipovci a zhlédnout tak to, co si pro Vás žáci, a to nejenom z naší školy, připravili, aby Vás naladili do sváteční vánoční atmosféry.

Letošní besídka mohla být pro někoho zajímavá svými netradičními vystoupeními. Mám na mysli spojení sboristek z Lipovce se sborem jedovnickým. I vystoupení gymnastek Jany Schusterové, Martiny Raušové z šesté třídy a Leony Štěpaníkové z osmé třídy, které si připravily jednotlivé cviky pod vedením pana J. Sekaniny, bylo dosud nevídané. Tato nová vystoupení byla vkládána mezi tradiční účinkující, jakými byly žákyně sedmé třídy Aneta Grimová, Barbora Kaňová a Michaela Nečasová se svým tanečním číslem, dále pak pásmo básní a písní žáků první a třetí třídy, které žákům pomohli zrealizovat jejich třídní učitelky Mgr. Karla Cabalová a Mgr. Hana Plisková. Všechny jistě potěšila hra na klávesy Ondřeje Klusáčka, Anny Musilové a krásně zazpívané koledy zpěvaček osmé třídy Nikol Rajnochové, Leony Štěpaníkové a Kateřiny Švédové, Aleše Klusáčka  nebo Kateřiny Pernicové, žákyně třídy sedmé. Trochu vzrušení přinesl i parkour žáků osmé třídy, a to Filipa Křtěna, Stanislava Vymazala a Marka Sotoláře ze třídy čtvrté.  Společné číslo na klávesy nám předvedla Barbora Kaňová a Michaela Rajnochová ze třídy páté a v neposlední řadě zazněl duet paní učitelky K. Javorské a Mgr. Kateřiny Veselé. Úvodní a závěrečné slovo s přáním klidných vánočních svátků patřilo řediteli školy Mgr. Tomáši Vintrovi a celou besídku moderovali naši osvědčení konferenciéři z osmé třídy Kateřina Švédová a Jan Zouhar. Jednotlivá hudební a pěvecká vystoupení byla připravena pod vedením paní učitelek ze ZUŠ Jedovnice, a to Kateřiny Javorské, DiS, MgA E. Velíškové, H. Korčákové, dipl. um.

Každý můžeme mít různý názor na to, zda se besídka vydařila či ne. Někomu se zdálo, že moderátoři nemluvili srozumitelně nebo bylo špatné ozvučení. Ovšem vždy musí spousta lidí vynaložit velké úsilí, aby se něco takového mohlo uskutečnit, včetně výzdoby, organizace, vlastní přípravy. A to, co je jisté, je to, že žáci si pro Vás svá vystoupení připravili proto, aby potěšili Vás samotné. A jestli alespoň chvilkami přinesla tato besídka hřejivý pocit do Vašich srdcí, pak byla úspěšná.

Mgr. Ivana Hallová

Foto z akce zde