Jdi na obsah Jdi na menu

Ve škole v Lipovci se opět sbíral starý papír – již podeváté

11. 11. 2019

Již osmkrát proběhla na škole ZŠ a MŠ Lipovec soutěž tříd ve sběru starého papíru – od roku 2011 se tato akce stala již tradicí naší školy. Jelikož je ohlas  na tuto akci rok od roku větší a příznivější, i letos se tato akce v říjnu 2019 uskutečnila.

Žáci a jejich rodiče a prarodiče se na tuto soutěž vzorně a poctivě připravují vždy celý rok a odevzdávají stále větší množství  starého papíru a často trhají rekordy. Každý rok od nás odváží auta více a více papíru, letos to bylo rekordních 34 745,26 kg !       ( Jen pro zajímavost - v prvním ročníku 2011 se odevzdalo 8 316 kg, v roce 2018 to bylo už 26 434,485 kg ). Na prvním stupni  jednoznačně zvítězila 2. třída, která odevzdala celkem 4 458,05 kg  s průměrem na jednoho žáka 371,5 kg . Druhý stupeň se také výborně do soutěže zapojil - zde je vítězem třída devátá s  odevzdanými  6 032,4 kg a průměrem na 1 žáka 354,8 kg. Určitě je třeba zmínit  i vítěze v jednotlivcích – na prvním stupni je to Tereza Šenková z Lipovce, žákyně 2. třídy, která odevzdala krásných 2 001,75 kg.  Vítězem na stupni druhém s odevzdanými 2 887 kg papíru je Lukáš Pořízka z Rozstání, žák 6. třídy. Gratulujeme.    

Je také velice pozitivní zjištění, že této soutěže se zúčastnilo celkem 157 žáků naší školy z celkového počtu 163. Je vidět, že žáci tuto akci berou i jako kolektivní záležitost a chtějí podpořit svůj třídní kolektiv. Také je pěkné zjištění, že svým třídám pomohli i všichni třídní učitelé a něco málo papíru jim   přidali.                                                                                                                                           

Děkuji  touto  cestou všem  žákům  za účast a  jejich  rodičům , prarodičům a rodinným příslušníkům za  pomoc  a za spolupráci  při této náročné akci. Také musím poděkovat žákům z 8. a 9. třídy, hlavně chlapcům, kteří nám s papírem  moc pomáhali a všech 34 tun jim prošlo rukama při odnášení a nakládání sběru.

Akce měla určitě velký smysl. Děti zjistily, že se má a musí šetřit příroda, že vydělat penízky není vždy lehké a jednoduché, a také se projevila často síla a obětavost kolektivu. Žáci si  určitě budou vážit takto získaných peněz, které budou použity jednotlivými třídami  na exkurze, výlety či jiné školní  akce.

 

                                                                                                         Mgr. Hana  Buchtová, zástupce ředitele

Foto z akce zde