Jdi na obsah Jdi na menu

Projektové vyučování v 1. třídě

19. 2. 2021

        Tentokrát se náplní projektového vyučování stalo učivo o lidském těle. Žáci se učili pojmenovávat jeho jednotlivé části a slova potom skládali z písmen vystřihovací abecedy. Pro oživení jsme využili i pohybové říkanky - Hlava, ramena, kolena, palce … nebo Dáme ruku sem, dáme ruku tam ..., u kterých jsme se moc pobavili. Části těla napsané na kartičkách žáci také dolepovali na správné místo k obkreslené postavě spolužáka na balicí papír. Využili jsme také nově zakoupenou pomůcku do školy a na tabuli jsme pracovali s magnetickými obrázky. I toto děti velmi zaujalo.

Bavili jsme se i o tématu zdraví. Děti vytvořily skřítky Čistotu a Špindíru. Zkoumaly také obsah lékárničky a učily se o úrazech a nemocech. Došlo samozřejmě i na stravování. Žáci z letáků vystřihovali zdravé nebo nezdravé potraviny a nápoje, aby je mohli dolepit k postavě štíhlého nebo tlustého člověka, kterou si fixem nejprve nakreslili.

        V matematice v rámci obchodování děti nakupovaly zimní oblečení a v pracovních činnostech zdobily palčáky. Někteří prvňáčci se zapojili i do online testování v programu Alf, kde k tomuto tématu mají rovněž připravené testy.

        Učení o člověku patří mezi dětmi k nejoblíbenějším. Rozmanité činnosti děti bavily a už se těší na další.

                                              

Jana Kolmačková, učitelka 1. třídy

Fotogalerie zde