Jdi na obsah Jdi na menu

Projektový den v 5. třídě na téma cestovatelství

3. 6. 2021
V úterý 1. 6. na Mezinárodní den dětí navštívila naši třídu Ing. Marie Grimová z Lipovce. Zavítala za námi se zajímavými přednáškami ze svých cest. První hodinu jsme povídali o Hong Kongu a Austrálii, druhou hodinu přišla na řadu Kuba, třetí vyučovací hodinu to byl jihozápad USA s jeho národními parky a poslední hodinu se vyprávělo o Mexiku, na tuto přednášku zavítal i náš pan ředitel.
 
Paní Grimová byla skvěle připravena. Na globusu hledaly děti již zmíněné státy, prostudovaly mapy USA, viděly mušle obřích rozměrů. Sledovali  jsme společně videoprojekci, krátké filmy a videa, fotografie, to vše promítané přes dataprojektor i zhlédnuté ve fotoalbech a fotoknihách. Materiálů bylo nepočítaně a různých zajímavostí z jiných kultur také. Na konci každé hodiny byla soutěžní otázka o lákavé Toffifee - a to si pište, že se děti snažily bleskurychle odpovědět. :-)
 
Protože jsme slavili i Mezinárodní den dětí, dostali žáci zmrzlinu, na kterou se velmi těšili. To pak bylo ticho při poslouchání. :-) Mockrát paní Grimové děkujeme za ochotu za našimi páťáky přijít, zpříjemnit a zpestřit nám všední školní den. Děkujeme a přejeme hodně zdraví a spoustu dalších cest po naší planetě. 
 
 
Mgr. Kateřina Veselá - třídní učitelka 5. třídy