Jdi na obsah Jdi na menu

Prvňáčci a program Veselé zoubky

15. 6. 2021

        V pátek 11. června jsme si výuku v 1. třídě zpestřili výukovým programem Veselé zoubky, který každoročně pro školy připravuje společnost dm drogerie markt s.r.o. a je zároveň sponzorem celé akce.

        V rámci programu se děti učily, z jakých částí se zub skládá, jakou má funkci, jak předcházet zubnímu kazu a jak se o své zoubky správně starat. Děti se podívaly také na motivační video s populárním Hurvínkem a jeho trápení s viklajícím se zubem. Na interaktivní tabuli i v pracovních listech zábavnou formou plnily úkoly zaměřené na péči o zdravé zuby. Na závěr každý prvňáček dostal balíček se zubní pastou, kartáčkem, žvýkačkou bez cukru a přesýpacími hodinami pro odměření času potřebného k vyčištění zoubků. Součástí balíčku byla i samolepka do koupelny s rozkresleným správným postupem při čistění zoubků.

        Dětem se program velmi líbil. Prvňáčci byli pozorní a velmi šikovní při plnění úkolů. Měli spoustu znalostí a bylo znát, že péče o zoubky není pro ně věcí neznámou. A to je dobře. Všichni si přece přejeme, aby děti byly zdravé a šťastné. A aby jim v úsměvu nebránil ani bolavý zoubek, ani strach ze zubního lékaře.

                                                      Jana Kolmačková, učitelka 1. třídy