Jdi na obsah Jdi na menu

Výletový den 4. třídy

28. 6. 2021
Druhý výletový den 4. třídy byl připraven na pátek 25. června. Autobus nás svezl na Holštejn, a odtud jsme se pěšky vydali do kempu v Baldovci. Cesta byla velmi příjemná, protože vedla podél lesa, přes louky  a podél potůčku. Přes potůček jsme přecházeli po dřevěných mostcích, které se nám velmi líbily.
Tato cesta do kempu nám trvala necelou hodinu. Po příchodu jsme si prohlédli kemp, který je velmi pěkný, rozsáhlý a moderně vybavený.
Naše první kroky vedly k občerstvení, kde jsme si koupili nápoje a něco dobrého na zub. Pak jsme se již  usadili na travnaté ploše u bazénu, a přesto, že voda byla dosti chladná, vyzkoušeli jsme si ji do sytosti všichni V areálu kempu s námi zároveň byly i další školy a větší skupiny dospělých, které zde vyzkoušely atrakce z lanového centra nebo lukostřelbu, popřípadě kuželky, lezeckou stěnu nebo paintboll.
My jsme se věnovali koupání a skokům do vody. Byli jsme skoro pořád ve vodě. Potom přišla na řadu i svačina, odpočinek a slunění. Jednu chvilku jsme se museli schovat pod deštníky, protože se přehnala malá přeháněčka .  Ale během chvilky opět vyhouplo sluníčko.   Kolem druhé hodiny odpolední jsme vyrazili zpět na Holštejn. Zde jsme ještě využili občerstvení v hospůdce Pod Hradem a v půl čtvrté pro nás přijel autobus.
Výlet byl parádní a domů jsme přišli příjemně unavení a vykoupaní.
Kdybyste se některý prázdninový den vydali také do této oblasti, můžete navštívit i zcela novou atrakci, kterou připravili kousek za Holštejnem směrem na Baldovec místní hasiči. Zřídili v lese lesní bar, který je na pěkném místě blízko potůčku a můžete si zde posedět a  občerstvit se nealko nápoji, sladkostmi, dospělí si mohou v potůčku vzít studené pivo. Peníze za odebrané věci se vhodí do pokladničky. Je to nádherná atrakce a věříme, že bude mít u návštěvníků úspěch!                           
  Mgr. Jaroslava Školařová