Jdi na obsah Jdi na menu

Den Země - Ukliďme Česko

26. 4. 2022

Dne 22. dubna se naše škola zapojila do mezinárodního Dne Země a akce Ukliďme Česko. Díky účasti v projektu Ukliďme Česko škola obdržela igelitové pytle a rukavice.

První stupeň měl za úkol posbírat odpadky v Lipovci a okolí. První třída, tedy nejmladší žáci naší školy, s paní učitelkou Ivanou Hallovou prošli okolí základní a mateřské školy, zdravotního střediska a kostela. Druhá třída s paní učitelkou Kolmačkovou měla trasu od zastávek na horní konec obce směrem ke kojálu. Třetí třída vyšla ze školy přes Údolíčko a dále pokračovala na spodní konec obce kolem zahradnictví a poté cestou nahoru k lesu okolo teletníku a zpět do Lipovce s paní učitelkou Karlou Cabalovou. Paní učitelka Zdeňka Bejčková svoji čtvrtou třídu vedla cestou kolem hřiště směrem k Vápence a potom po hlavní cestě zpátky ke škole.

Druhý stupeň se vydal posbírat odpadky směrem k okolním vesnicím. Pátá třída šla k Rozstání, kde se poté děti rozdělily na dvě skupinky, jedna polovina třídy se vydala do Marianina a druhá Hatmanem a zpět. Celou cestu třídu doprovázela paní učitelka Hybášková a Steinerová. Šestá třída s panem učitelem Pavlem Přikrylem putovala po zelené značce vedoucí od kostela směrem k lesu a následně k Balcarce, kde na ně čekal průvodce a za odměnu si celou jeskyni prohlédli. Pan učitel Ondřej Buš s paní asistentkou Martinou Vašíčkovou vedli sedmou třídu cestou od horního konce Lipovce ke kojálu, dále směrem ke Kulířovu. Černou skálu směrem na Holštejn prošla osmá třida s paní učitelkou Martinou Pekárkovou a žáci deváté třídy s paní učitelkou Evou Veselou posbírali odpadky v Kulířově.

Celá akce byla velmi úspěšná, celkově se nasbíralo 30 pytlů odpadků a žáci odcházeli domů s dobrým pocitem, že pomohli naší planetě.

 

Alena Gawliková, Tereza Vondálová, 9. tř.

Fotografie ZDE