Jdi na obsah Jdi na menu

Lyžařský výcvik pro 1. stupeň

17. 2. 2022

Od pondělí 7. února do pátku 11. února jezdili přihlášení žáci 1. stupně na lyžařský výcvik do Hodonína u Kunštátu. Letos poprvé děti lyžovaly pod vedením profesionálních instruktorů lyžařské školy. Celý týden se našim dětem věnovalo 7 – 8 instruktorů, kteří velice dovedně a zábavnou formou uzpůsobili výuku lyžařským schopnostem jednotlivých družstev.

Někteří žáci s lyžováním neměli žádné zkušenosti, ale vše zvládli na výbornou, i když začátky byly těžké. Na konci kurzu všichni koordinovaně sjeli svah a umí jezdit na různých typech vleků – dětském laně, kotvě i pomě.

Poslední den našeho kurzu pro nás instruktoři připravili slalom. Všichni si to náramně užili a dostali diplomy, medaile a sladké odměny. První místo si vylyžovala Adélka Jančíková ze ZŠ Rozstání, 2. místo vybojoval Pavlík Trněný ze 2. třídy a z 3. místa se radovala Emili Slouková z 5. třídy.

Chválíme všechny děti za vzorné chování, za chuť, se kterou se do lyžování pustily a za výdrž. Děkujeme všem, kteří se podíleli na příjemné atmosféře celého kurzu – milé a ochotné obsluze u vleků a perfektnímu týmu usměvavých a pohodových instruktorů.

Fotografie můžete zhlédnout ve fotogalerii.

E. Veselá