Jdi na obsah Jdi na menu

Soutěž tříd ve sběru starého papíru 2021

2. 11. 2021

Soutěž tříd ve sběru starého papíru se na naší škole stala již dlouholetou tradicí. Bohužel, v posledních dvou letech se kvůli uzavření škol ( Covid 19) a velmi nízké výkupní ceně neuskutečnila. Proto jsme letos rychle využili situace, kdy nabízená cena za starý papír byla příznivá, a soutěž jsme uskutečnili. V termínu od 11. 10. do 15. 10. mohli naši žáci odevzdávat starý papír ve škole a pokusit štěstí, jestli právě jejich třída nevyhraje.

Letos množství papíru nebylo tak ohromné jako v letech minulých, protože nikdo nevěděl, jestli papír vůbec vybírat budeme. Zásoby doma buď nebyly vůbec nebo byly malé. Ale i přesto naši žáci celkem odevzdali nádherných 10 629 kg papíru ! ( Výsledky soutěže najdete v přiložených tabulkách ).

Rekordmanem se stala 9.třída, která jednak odevzdala ze všech nejvíc ( 2 057,8 kg ), ale také jako jediná měla 100% účast. Opravdu se zúčastnil každý její žák ( včetně paní učitelky třídní). Škoda, že se v jiných třídách nezapojilo více žáků, někde to bylo velice slabé. Určitě by se alespoň trochu papíru našlo ve více domácnostech.

Chtěla bych touto cestou poděkovat všem, kteří se zapojili do této prospěšné akce – žákům, jejich rodičům, učitelům. Velké poděkování patří také panu školníkovi Šenkovi, který pomáhal s úklidem a nakládkou všeho papíru.

Získané peníze obdrží jednotlivé třídy a použijí je na svoje aktivity.

 

Mgr. Hana Buchtová, ZŘŠ