Jdi na obsah Jdi na menu

Den s odborníkem - zvěř a myslivost

6. 10. 2022

V úterý 4. října k nám do 6. třídy zavítala paní Ing. Monika Bejčková a její zvířecí kamarád Brix. Monika provedla děti čtyřhodinovým programem o lesní zvěři a myslivosti. Žáci se dozvěděli spoustu zajímavostí o okolních lesích a jejich zvířecích obyvatelích. Nejvíce děti zaujaly praktické ukázky – kožešiny, paroží aj. Také všechny okouzlila vycházka do lesa, kde jsme hledali stopy zvěře a nakonec i houby.

Emička Slezáková a Monička Kolmačková se s vámi podělí o své zážitky:

Projekt - Zvěř a myslivost

Dnes ve škole proběhl projekt. Bylo to o zvěři a myslivosti. Přijela za námi Monika Bejčková a její pejsek Brix. Brix byl moc hodný a mazlivý. Připravila si pro nás referát na flešce. Dovezla nám na ukázku kůži z lišky a kuny, také rohy, parohy, stopy zvířat, fotografie atd.

Říkala nám různé informace o zvířatech. Něco jsem už znala, protože jsem chodila 3 roky do jejího mysliveckého kroužku. Ve třídě jsme byli 2 hodiny a potom jsme šli ven. Šli jsme na pole a do lesa. Tam jsme našli spoustu hub a stop zvěře. Les byl plný babek. Až jsme dosbírali, tak jsme šli zpět do školy. Za chvíli jsme byli ve škole. Šli jsme do třídy a rozloučili jsme se s Mončou a Brixem.

Bylo to super a dozvěděli jsme se spoustu věcí. Byla moc hodná a doufám, že zase někdy přijede.

 

Emička Slezáková, 6. třída

 

PROJEKT ZVĚŘ A MYSLIVOST

Ve úterý 4. 10. k nám přišla paní Monika Bejčková a s sebou si vzala svého loveckého psa. Měla nachystanou prezentaci a vyprávěla nám o různých zvířatech např. lišky, vlci, jeleni…… Donesla třeba parohy jelena, různé kosti, kůži lišky atd. Pak jsme šli ven do lesa za lipovecký kostel. Když jsme došli k lesu, rozběhli jsme se a hledali věci, které se týkaly prezentace. Spolužačka Terka našla kost a dozvěděli jsme se, že to vypadá jako pánev srnky. Také jsme našli spoustu hub, měli jsme jich plný deštník. Pak jsme se vrátili do školy.

Moc děkujeme, velmi jsme si to užili!!

 

Monička Kolmačková, 6. třída

Fotografie ZDE