Jdi na obsah Jdi na menu

Duben u páťáků

 

PROJEKTOVÉ VYUČOVÁNÍ ZDRAVÍ A 1. POMOC

14. dubna proběhlo projektové vyučování, ve kterém si žáci připomněli, co je zdraví a jaké jsou zásady první pomoci. Základní postupy s praktickými ukázkami si vyzkoušeli pod vedením zdravotní sestry Elišky Bejčkové.

VÍTÁME BUDOUCÍ PRVŇÁČKY

17. a 24. dubna 2023 proběhl zápis do 1. třídy. Budoucí prvňáčky přivítali ve škole jejich starší spolužáci – páťáci. Proměnili se ve vodníka a pohádkové víly a vydali se s budoucími prvňáčky na lov ryb. 5 úkolů, ve kterých budoucí prvňáčkové dokázali, že jsou na školu dobře připravení, jim přineslo pěkný úlovek – plný podběrák, zlatou rybičku, hrníček se sladkou dušičkou a klíč k 1. třídě. Ten si přinesou v září a odemkneme společně 1. školní rok na naší škole.

DEN ZEMĚ

21. dubna jsme se společně s celou naší školou vydali uklízet to, co do přírody nepatří. Krásný den jsme si užili! Uklízeli jsme prostor kolem silnice k Marianínu a při cestě zpátky jsme postavili domečky pro skřítky. Měla to být soutěž, ale vítězové byli všichni. Domečky se povedly.

SOUTĚŽ ČTYŘI ŽIVLY

Pátým živlem jsou děti. Děti jsou tvořivým živlem. Žáci 5. třídy to dokázali vrchovatou měrou. V soutěži vyhlášené ekologickým centrem Lipka v Krásensku se umístila Míša Zavrtalová na 2. místě a Adélka Jančíková s Karolínkou Pírkovou získaly speciální ocenění. Ceny si přebraly 22. dubna v Krásensku.

MAMINČINO TVOŘENÍ

Paní Petra Školařová je maminka, která vždycky pomůže. 11. dubna nás provázela v projektovém vyučování, ve kterém jsme se naučili rozmnožovat pokojové rostliny. Přesadili jsme všechny rostliny, o které pečujeme. Paní Školařová nám zajistila všechny pomůcky, vybavila nás odbornými radami, připravila rady i písemné návody. Vše jsme využili při sestavování karet s informacemi o péči o jednotlivé pokojové rostliny. Využili jsme digitální technologie k určování jednotlivých rostlin, k vyhledávání rad o pěstování a ke grafickému zpracování všech informací. Žáci vytvořili výstavku pokojových rostlin pro své spolužáky.

A 25. dubna jsme připravili překvapení pro maminky. Pod vedením paní Školařové jsme v rámci výtvarné výchovy vytvořili dárek pro maminky ke Dni matek.

Vážíme si toho, že nám někdo milý, zkušený a obětavý věnoval svůj čas. Moc děkujeme.

Projektové vyučování děti baví, načerpají při něm přirozenou cestou spoustu informací důležitých pro život, setkají se s lidmi, kteří milují svou práci a dovedou se o tu lásku podělit.

RECITAČNÍ SOUTĚŽ

28. dubna v perfektně připravené soutěži Zlatá lipovecká ratolest získal Erik Školař 1. místo ve své kategorii.                                                                

 

Zdeňka Bejčková, učitelka 5. tříd

Fotografie ZDE a ZDE