Jdi na obsah Jdi na menu

Projektový den – Divadlo

Ve středu 5. dubna jsme na 2. stupni uspořádali projektový den na téma divadlo. První vyučovací hodinu třídní učitelé žákům promítli prezentaci – seznámení s budovou Mahenova divadla v Brně, rozdělení divadelních her a dramatik W. Shakespeare.

Následně jsme vyrazili do Mahenova divadla na balet Radio a Juliet - moderní adaptaci shakespearovské tragédie veronských milenců s hudbou rockové skupiny Radiohead.

Nekonvenční scéna s videoprojekcí, skvělá choreografie a moderní rocková hudba – to vše a ještě více nabízelo celé představení.

Doufáme, že se projektový den žákům líbil a obohatil je nejen po umělecké stránce. Na závěr děkujeme a chválíme všechny žáky za vzorné společenské chování a krásný oděv.

učitelé 2. stupně

 

Mahenovo divadlo 

Se školou jsme jeli do Mahenova divadla. Byli jsme na baletu. Balet se jmenoval Radio and Juliet. Je to určitě hodně těžké naučit se taneční sestavu. Je to moc krásné a kulturní divadlo. Před odjezdem do divadla nám paní učitelka pustila na tabuli prezentaci o divadle a povídali jsem si o různých představeních.

V Mahenově divadlu jsem byla poprvé. Byl to skvělý zážitek a bylo to úžasné. Doufám, že se tam zase někdy podívám.  

Ema Slezáková, 6. tř.

 

Fotografie ZDE