Jdi na obsah Jdi na menu

8.třída v SOŠ a SOU Blansko

28. 2. 2013

 EXKURZE V SOŠ A SOU BLANSKO

skola_4.jpg

V rámci projektu "Perspektiva technického vzdělávání" se žáci 8.třídy zúčastnili exkurze na SOŠ  SOU Blansko. Exkurze letos byla zaměřena na obory gastro a obory elektro. V příštím školním roce tito žáci zde zavítají ještě jednou na obory strojní.

Ne nadarmo to je takto rozděleno, nebot pro žáky je připraveno v rámci těchto oborů i několik praktických úkolů a časově by to nebylo možné vše stihnout najednou.

Nejprve byli žáci seznámeni s celkovou vzdělávací nabídkou SOŠ a SOU Blansko. Poté žáci zavítali do prostor školní restaurace, kde se vyučují a připravují studenti oboru kuchař-číšník. Zde si každý z žáků připravoval s pomocí studentů nealkoholický nápoj s patřičným ozdobením. To bylo opravdu nadšení.

Pak čekaly na naše žáky úkoly v elektrotechnické dílně. Na základě krátkého instruktážního videa každý žák měl pomocí nástrojů a dílů připravit různé spoje pro osazení plošných desek, takže jste mohli vidět pájky a kleště v rukou dívek:-). Potom tři nejlepší žáci dostali ocenění v podobě drobného eletrotechnického dárku.

20022013_soutezbig.jpg

Celkově musím hodnotit tuto akci jako velmi zdařilou a dost motivační pro případné zájemce o studium těchto oborů. Jak jinak než názornou praktickou ukázkou,získá žák pohled na daný obor.

Marek Halla