Jdi na obsah Jdi na menu

Exkurze v TOS Kuřim

27. 2. 2013

Návštěva TOS Kuřim

 

tos.jpg

Ve středu 27.2.2013 se žáci 9.třídy podívali do provozu firmy TOS Kuřim. Tato exkurze byla uskutečněna v rámci projektu "Perspektiva technického vzdělávání" který s partnerskými školami organizuje SOŠ a SOU Blansko.Společně s námi jela také ZŠ Jedovnice. Nejprve žáci absolvovali přednášku v zasedací místnostni. Ujal se nás pan Ing.Jiří Michele,který žáky seznámil s výrobním programem firmy TOS Kuřim. Poté jsme byli rozděleni do 3 skupin a s výrobními inženýry jsme prošli celý provoz firmy. Bohužel jak už to bývá,většina dívek brala tuto exkurzi jako nudnou až nezajímavou,pro chlapce,kteří uvažují o studiu strojírenských oborů byla určitě přínosem.

p2271161.jpg

 

TOS KUŘIM byl od svého založení v roce 1942 průkopníkem v zavádění nových technologií do praxe a obchodní značka firmy se stala celosvětovým symbolem spolehlivých a přesných obráběcích strojů s dlouhodobou životností. Od roku 2005 je společnost TOS KUŘIM součástí skupiny ALTA Brno.

Výrobní program společnosti je zaměřen na velké frézky a obráběcí centra, která umožňují obrábění těžkých, rozměrově a tvarově velmi složitých obrobků až z pěti stran s použitím souvislého řízení v pěti osách. Jedná se zejména o obráběcí centra s posuvným stojanem a portálová obráběcí centra. Výrobní program zahrnuje i technologická pracoviště šitá na míru dle potřeb zákazníků. Hlavní technologickou předností strojů TOS KUŘIM je systém výměnných vřetenových hlav.

Marek Halla

p2271163.jpg