Jdi na obsah Jdi na menu

Soutěže na SŠ TEGA

2. 3. 2014

Letošním školním rokem opět pokračuje naše škola v projektu "Perspektiva vzdělávání" , který vytvořila SŠ TEGA v Blansku. Připomínám,že zapojeno je celkem 12 základních škol blanenského okresu a cílem tohoto projektu je vzbudit u žáků zájem o strojírenské a elektrotechnické obory.

 

V říjnu žáci 9.tříd měli na programu soutěž v oblasti elektro. Opět byla soutěž rozdělena na část teoretickou a praktickou. Zde jsme dosáhli dosud nejlepšího úspěchu,kdy Ladislav Hořava získal 1.místo z celkového počtu 49 žáků,také 12.místo Filipa Keprta je velmi dobré. Ve druhé dvacítce se dále umístili Martin Kučera,David Hořava a Dominik Hořava.

 

V listopadu čekalo na osmáky soutěžení ve strojírenství,celkem se zúčastnilo 40 žáků a nás velmi těší,že naše Lída Ševčíková se umístila na pěkném 12.místě a zároveň byla nejlepší soutěžící z lipovecké školy. Zároveň byla třetí nejlepší dívkou,až za ní skončil Daniel Tesař,Petr Mikoláš a Jakub Nešpůrek.

 

V lednu se poprvé účastnili soutěže letošní sedmáci. Ti soutěžili nově již jen v praktické části a nově také ve dvojicích. Úkolem bylo sestrojit podle přiloženého návodu obvod,který měl plnit určitou úlohu. Vše bylo podle elektrotechnické stavebnice.Každá škola poslala dvě dvojice - od nás Dominik Jakubec/Martin Kleveta a Petr Lokaj/Luboš Nešpůrek. Z celkového počtu 22 dvojic se na velmi pěkném 4.místě umístila naše dvojice Jakubec/Kleveta. Hned napoprvé velmi pěkné. Ještě je letos čeká soutěž v oblasti strojní.

 

Jako dosud poslední soutěž byla v únoru soutěžení ve strojírenské oblasti 9.tříd. Zároveň to bylo poslední vystoupení žáků 9.tříd v tomto projektu. Škoda,že se naše škola nezúčastnila ještě exkurze v nějakém podniku,jak to bylo loni v TOS Kuřim,neboť letos jsme v této době byli právě na lyžařském výcviku. V praktické části zde žáci museli zhotovit svícen. Tentokrát už soutěžili za každou školu jen 3 žáci. Nejlepší z naší školy byl Dominik Hořava na 9.místě, a až za ním skončil Ladislav Hořava a David Štěpaník.