Jdi na obsah Jdi na menu

Strojní soutěž pro žáky 7.tříd

13. 6. 2013

V rámci projektu "Perspektiva technického vzdělávání" se letos naposledy ve školním roce 2012/13 zúčastnili žáci naší školy soutěže ve strojírenství - tentokrát pro žáky 7.tříd.

 

Naši školu reprezentovali tito žáci:Lída Ševčíková,Daniel Tesař,Jakub Nešpůrek,Jan Stejskal a Petr Mikoláš. Tak jako vždy čekala na žáky teoretická a praktická část. Nejprve se začalo testem,který byl podle žáků dost těžký,ikdyž byl pouze na jednu stranu. Pak přišla na řadu praktická část,kdy žáci museli předvést zručnost ve stříhání plechu,pilování a ohýbání. Pro všechny byla tato část určitě zajímavější. Celkem se účastnilo soutěže 48 žáků.

 

Po skončení následovalo vyhodnocení a tady se naši žáci konečně pořádně dočkali. Lída byla nejen nejlepší ze všech zúčastněných dívek a celkově obsadila 5.místo,které bylo jako poslední oceňované. A hlavně příjemně překvapil Kuba Nešpůrek,který obadil celkově 2.místo,jen s jedním bodem ztráty na prvního.

 

Všem našim žákům děkujeme za výbornou reprezentaci ZŠ Lipovec.

 

Příští školní rok se s projektem pokračuje dále a žáci se už ted těší na další soutěže,ty jsou pro ně celkem dost motivující, hlavně pak pro ty,kteří uvažují právě o dalším vzdělávání v těchto oborech.

                                                      Lída Ševčíková, Marek Halla