Jdi na obsah Jdi na menu

Projekt Mezinárodní den lesa

2. 4. 2024

Po dva dny jsme se ve 3. třídě věnovali tomuto tématu. Cílem projektu bylo prohloubení znalostí o ekosystému LES, podpora zájmu žáků o přírodu a její ochranu, a také rozvoj komunikace a spolupráce mezi žáky ve skupinách.

Projektové vyučování jsme zahájili vytvořením myšlenkové mapy na téma LES a jejím následným odprezentováním před ostatními skupinami. Žáci si následně doplnili informace k tomuto tématu na základě zhlédnutí výukových videí v interaktivní učebně. Pokračovali jsme prací s textem. Žáci četli s porozuměním a odpovídali na otázky k textu. Následovala mluvnická část. Žáci vyhledávali slova s tvrdými a měkkými slabikami, rozlišovali slova podle počtu slabik, vypisovali názvy stromů a řadili je podle abecedy. Součástí projektu byly i didaktické hry s vyjmenovanými slovy, hádanky a práce se čtyřsměrkou. Na závěr téma projektového vyučování každá skupina zpracovala formou výtvarné koláže.

Chtěla bych pochválit všechny třeťáky za aktivní přístup k této formě vyučování. Spolupráce mezi žáky se dařila, což bylo znát i na pohodové atmosféře během celého projektového vyučování.

 

Jana Kolmačková, učitelka 3. třídy

Fotografie ZDE