Jdi na obsah Jdi na menu

Soutěž tříd ve sběru starého papíru 2023

28. 11. 2023

Soutěž tříd ve sběru starého papíru byla na naší škole již dlouholetou tradicí, která se bohužel v posledních několika letech vzhledem k nejrůznější problémům (Covid a velmi nízká výkupní cena papíru) neuskutečnila. Proto jsme letos byli moc rádi, že se situace trošku zlepšila a mohli jsme soutěž opět zorganizovat. V termínu od 6. 11. do 10. 11. mohli naši žáci a jejich rodinní příslušníci odevzdávat starý papír ve škole a pokusit štěstí, jestli právě jejich třída nebude třídou vítězů.

Letos množství papíru nebylo tak ohromné jako v letech minulých, protože nikdo nevěděl, jestli papír vůbec vybírat budeme. Zásoby doma buď nebyly vůbec nebo byly malé. Ale i přesto naši žáci celkem odevzdali nádherných 9 618,4 kg papíru! (Výsledky soutěže najdete v přiložených tabulkách).

Na prvním stupni zvítězila 3. třída, která jednak odevzdala krásných 2 956,25 kg ( nejvíc z celé školy ), ale také měla na prvním stupni nejvyšší účast ( zapojilo se 15 žáků ze 16 ). Vítězem stupně druhého se stali šesťáci 1 804,1 kg odevzdaného papíru. Absolutně nutné je také pochválit letošní sedmou třídu, která jako jediná na celé škole měla 100 % účast – opravdu každý žák alespoň nějaké množství papíru přinesl. A to je krásné, motivující, kolektivní. Super !

Škoda, že se v jiných třídách nezapojilo více žáků, někde to bylo velice slabé. Určitě by se při troše snahy alespoň trochu papíru našlo ve více domácnostech. Poděkování patří i některým učitelům naší školy, kteří také do soutěže přispěli a šli  vzorem žákům.

Chtěla bych touto cestou poděkovat všem, kteří se zapojili do této celoškolní akce – žákům, jejich rodičům, učitelům a pracovníků školy, kteří pomáhali při organizaci soutěže.

Získané peníze obdrží jednotlivé třídy a použijí je na svoje aktivity. Další informace a tabulky vítězů najdete ZDE a ZDE

 

Mgr. Hana Buchtová, ZŘŠ

Fotografie ZDE